Jansen Logistics gaat fors uitbreiden. Het bedrijf heeft het terrein van buurman Mudde & Kok gekocht, waardoor op termijn de expeditieruimte en de coldstore uitgebreid kunnen worden.

Het bedrijf verhuisde in 2008 van het Keteldiep naar De Hors, waar later een uitbreiding op het bestaande terrein plaatsvond. In de jaren die volgden bleef de groei doorzetten, zodat met het oog op de toekomst nu opnieuw uitgebreid wordt. Jansen heeft inmiddels 35 vrachtwagens op de weg. Bij het bedrijf zijn bijna honderd mensen in vaste dienst, waarbij met name voor de expeditie nog een beroep wordt gedaan op uitzendkrachten.

Het pand en terrein van Mudde & Kok, tegenover Jansen, komt vrij omdat dat bedrijf verhuist naar Nunspeet. Recent werden de contracten getekend, in december moet de uitbreiding concreet vorm krijgen.
Arjan Jansen is samen met zijn moeder Mop en zijn zus Alie van Lenten-Jansen eigenaar van het bedrijf. Hij legt uit waarin de groei zit: ,,De uitbreiding van de expeditieruimte is nodig voor onze crossdocking, waarbij de vrachten die opgehaald worden op Urk en in Nederland, herverdeeld worden over diverse vrachtwagens, die lijndiensten rijden op Zweden, Noord-Duitsland, Nederland en België. Ook hebben we meer ruimte nodig voor de expeditiewerkzaamheden zoals bestikkering, containers lossen en palletisering voor derden.”
Op het aangekochte terrein komt een nieuwe, moderne wasstraat en een grotere garage. Op het terrein komt plek voor het parkeren van vrachtwagens. Het huidige terrein aan De Hors komt dan vrij voor uitbreiding van de coldstore en de expeditieruimte. Jansen: ,,Hoe die nieuwbouw er precies komt uit te zien moet nog bepaald worden.” Het bedrijf beschikt aan de Breehorn al over een parkeerterrein voor personeel, dat blijft zo. Ook Auto Mulder, dat nu het pand met Mudde & Kok deelt, blijft op z’n plek zitten.